Blog

In perioada 24-26 octombrie in cadrul Conferintei Internationale despre Estetica si Medicina Regenerativa centrul de Traduceri Excelentia participa cu doi interpreti pe EN-RO, RO-EN.

CONFETIS se desfasoara la Hotel Ramada din Iasi.

Cele două direcții principale ale ediției de anul acesta a CONFESTETIS conturează o platformă a specialităților din medicină care țintesc spre calitatea vieții obținută prin starea de bine și de mulțumire cu sine.

Confestetis reunește specialiști și specialități și este spațiul în care schimbul de experiență depășește granița propriului domeniu și al propriei expertize, prin interacționarea experților din varii ramuri medicale interesați de această comoară a omului – frumusețea și starea de bine.

Noi, Echipa Centrului de Traduceri EXCELENTIA, rămânem la dispoziția dumneavoastră în fiecare zi în intervalul orar 9.00 -17.00 ÎN MEDIUL ON-LINE. Vă stăm la dispoziție și preluăm orice comandă indiferent de limbă sau termen de predare – regim normal sau de urgență. Traducătorii noștri sunt pregătiți.
Contactați-ne telefonic și/sau via e-mail și vom trata fiecare solicitare în parte cu aceeași disponibilitate și promptitudine ca și până acum. Detaliile le stabilim împreună telefonic în funcție de nivelul de necesitate și gradul de urgență.
Să rămânem sănătoși prin respectarea cerințelor autorităților de autoizolare, contact social redus la minim, o bună practică a igienei personale și a spălării mâinilor, respectul pentru sine și responsabilitatea socială.

#stopcoronavirus
Descarca in format PDF

Esti un asistent manager responsabil care să ne ajute la organizarea și administrarea?
Esti bine-venit in echipa noastra! Asteptam cv-ul tau pe adresa de mail  office@traduceriexcelentia.ro

De azi, 2 octombrie, la Iași începe FILIT, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași, proiect aflat la a șaptea ediție ce reunește la Iași, în perioada 2-6 octombrie 2019, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.
Și noi, Centrul de Traduceri EXCELENTIA, suntem implicați în acest proiect, fiind furnizorul a peste 100 de ore de interpretariat simultan și consecutiv pentru limba engleză, franceză, spaniolă și rusă.

Esti traducator autorizat pe una sau mai multe din limbile straine: engleza-franceza, italiana, spaniola, germana?
Esti bine-venit in echipa noastra! Asteptam cv-ul tau pe adresa de mail  office@traduceriexcelentia.ro

Esti traducator autorizat de Ministerul Justitiei pe una sau mai multe din limbile straine: bulgara, italiana, polona, germana, engleza? Sau orice alta limba straina?
Esti bine-venit in echipa noastra! Asteptam cv-ul tau pe adresa de mail: traduceri.excelentia@yahoo.com / office@traduceriexcelentia.ro

Dacă lucrați într-o companie care vizează piețele bilingve sau pe cele internaționale, trebuie să vă gândiți cu siguranță la utilizarea serviciilor profesionale de traducere. Este evident că, pentru a susține dezvoltarea dumneavoastră, este esențial ca informațiile legate de produsele, serviciile si compania pe care le dețineți să fie accesibile și înțelese de către clientela diversă. După cum este adesea cazul, există două abordări pentru a obține un serviciu, fie să găsiți un furnizor extern, fie să angajați una sau mai multe resurse interne pentru a face munca.
Decizia nu este neapărat ușoară, motiv pentru care dorim să vă informăm prezentându-vă avantajele și dezavantajele externalizării serviciilor de traducere profesională sau ale muncii interne.

Externalizarea serviciilor de traducere

Avantajele externalizării serviciilor de traducere

În funcție de nevoile dumneavoastră de traducere, este posibil să oferiți volumul de muncă unui singur freelancer sau unei agenții de traduceri. Aceasta din urmă oferă ca principal avantaj disponibilitatea. Din moment ce în cadrul acesteia lucrează o rețea de traducători, sunteți sigur că cineva se va ocupa de traducerea dumneavoastră.
Externalizarea vă poate permite să alegeți un furnizor de traduceri multilingv. Un număr mare de traducători care posedă calificări lingvistice diferite vă pot satisface nevoile.
Externalizarea înseamnă costuri mai mici, deoarece nu plătiți decât punctual serviciul.
Prin externalizarea traducerilor aveți acces la resurse în afara orelor normale de lucru. Traducătorii independenți au adesea program flexibil și pot decide să vă ajute pentru un proiect special.
Externalizarea traducerilor profesionale vă oferă avantajul unei operații rapide și ușoare. Nu trebuie să formați resursele pentru instrumentele si procedurile dumneavoastră interne, nici să le acordați timp de integrare, etc. Este de ajuns să-i dați traducătorului extern instrucțiuni clare și să-i răspundeți la întrebări, în caz de nevoie.
Din moment ce serviciul de traducere al unei companii satisface nevoile sale interne, externalizarea permite orientarea orelor de muncă ale angajaților dumneavoastră către sarcinile de bază ale companiei dumneavoastră.

Dezavantajele externalizării serviciilor de traducere

Cum este deseori cazul atunci când căutați un sub-contractant, poate fi dificil să găsiți un furnizor de servicii de traducere calificat de încredere. Toți sunt buni în teorie, dar în practică lucrurile stau diferit. Acesta este motivul pentru care poate fi util să căutați servicii de traducere care oferă un test gratuit. Astfel, puteți avea un prim contact gratuit și puteți decide dacă veți continua sau nu.
Dacă lucrați frecvent în manieră urgentă, veți constata că, în cazul proiectelor urgente, costurile pot fi ridicate. Cu toate acestea, este posibil să le reduceți prin planificarea în avans a proiectelor de traducere!

Traducerea efectuată intern

Atunci când în cadrul unei companii se manifestă nevoi recurente în materie de traducere, de cele mai multe ori prima reacție este de a dori să se găsească o resursă internă pentru a realiza această traducere. Din păcate, unele persoane responsabile cu acest lucru fac greșeala de a atribui sarcina (de multe ori subestimată) unui angajat care vorbește ambele limbi vizate, chiar dacă nu este pregătit sau nu are experiență în traduceri, iar acest lucru este doar pentru a reduce costurile de traducere. Vom analiza în continuare avantajele și dezavantajele de a angaja un traducător profesionist intern.

Avantajele angajării unui traducător intern

Principalul avantaj în a avea un traducător intern este proximitatea. Într-adevăr, este simplu și ușor să apelezi la traducător pentru a-i oferi un proiect, pentru a-i adresa întrebări, pentru a evalua un proiect, etc.

În cadrul echipei dumneavoastră, traducătorul va detecta mult mai rapid concepte, istorice, preferințele de limbă și terminologie specifice societății datorită accesului său direct la diverse resurse umane și materiale.
Traducătorul intern poate anticipa nevoile mai bine, deoarece este (în mod normal!) informat imediat cu privire la proiectele companiei. Este de la sine înțeles că oficialii trebuie să includă sistematic traducătorul în comunicările pe acest subiect.
Un traducător profesionist de calitate poate reprezenta o resursă de neprețuit în ceea ce privește corectarea și scrierea în limba sa de lucru.

Dezavantajele angajării unui traducător intern

Deși este convenabil să aveți un traducător în biroul alăturat, disponibilitatea sa nu este garantată. De fapt, conform cerințelor, ar putea fi prea ocupat cu un proiect major de traducere pentru a vă ajuta în cazul cererilor rapide mici. De asemenea, același lucru este valabil și pentru o echipă. La un moment dat, se poate întâmpla ca toți membrii săi să fie suprasaturați cu munca.
Un traducător profesionist traduce de obicei într-o combinație de limbi și limba țintă este limba sa maternă. Astfel, acesta nu poate răspunde nevoilor de traducere multilingvă sau chiar în combinația de limbi inversă.
Un traducător intern înseamnă costuri de angajare, de formare, de integrare in cadrul echipei, de vacanță, de boală, etc.
Pe plan intern, un traducător profesionist lucrează în mod normal cu un program fix în timpul săptămânii.
Din mai multe motive pertinente, poate fi dificil sau imposibil pentru el să lucreze seara sau în week-end pentru un proiect special sau urgent.
Dacă aveți cerințe importante pentru traduceri, traducătorul dumneavoastră intern poate fi de acord să lucreze ore suplimentare, dar în cazul în care este prea obosit, riscul de a comite erori crește.

Acum, că ați aflat principalele avantaje și dezavantaje ale angajării unui traducător intern și a externalizării serviciilor de traducere, sunteți mai în măsură să luați o decizie informată pentru compania dumneavoastră, în conformitate cu nevoile. Există cu siguranță o soluție și pentru dumneavoastră!

Dacă aveți întrebări cu privire la serviciile de traducere externalizate nu ezitați să ne contactați pentru a vă lămuri cu privire la resursele de care aveți nevoie!

Deşi unii par a crede contrariul, nu oricine poate fi traducător. Nu este suficient să înţelegi filmele fără subtitrare, să reproduci versurile melodiei preferate într-o limbă străină sau să conversezi fără probleme cu vorbitorii de alte limbi. Este nevoie de mult mai mult, iar studiile universitare sunt în general o contribuţie esenţială la întregul „pachet”. Aşadar, este suficient sa urmezi Facultatea de Litere pentru a-ţi asigura un locșor călduţ în breasla traducătorilor de succes?  Read more

Inutile dire che sono stata sempre portata alle lingue. Anche se è cosi! Prima ho cominciato parlare, poi scrivere. Mi ha consigliato una persona di imparare l’italiano, dicendomi…”è una lingua che promette”. Read more